Print opties:

Pompoencake zonder toegevoegde suikers

Kook methode ,
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidings tijd: 30 minuten Totale tijd: 1 uur
Porties 4
Calorieën 300
Beste seizoen Herfst
Pompoencake
    Cake
  • 250 grammen volkorenmeel
  • 150 grammen rijpe banaan
  • 450 grammen pompoenblokjes
  • 40 grammen rozijnen
  • 40 grammen pecannoten (grof gehakt)
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel speculooskruiden
  • half zakje bakpoeder
  • paar druppeltjes vanille aroma
  • Glazuur voor op de cake
  • 80 grammen light roomkaas (bv Philadelphia light)
  • 80 grammen skyr yoghurt natuur
  • zoetstof naar keuze
Instructions
    Cake
  1. Stoom de pompoenblokjes gaar en verwarm ondertussen de oven op 180gr C.

  2. Mix de gare pompoenblokjes tot moes en voeg dan de rijpe banaan, vanille aroma en de eitjes door.

    Mix alles goed.

    Roer er daarna ook de rozijnder onder.

  3. Meng het volkorenmeel met alle specerijen en bakpoeder.

    Voeg er dan het pompoen mengsel aan toe samen met de grof gehakte pecannoten

     

  4. Vet een cakevorm in en bebloem deze.

    Giet er het cakebeslag in en bak voor 35 à 45 minuten

  5. Wanneer de cake gaar is, laat hem dan eventjes afkoelen vooraleer te ontvormen.

  6. Glazuur
  7. Meng de roomkaas met de yoghurt en zoetsof tot een glad mengsel.

  8. Besmeer de volledig afgekoelde cake met het mengsel

  9. Geniet van je cake.

Keywords: pompoen, cake, pompoencake