Print opties:

Verse gemberthee met bloedappelsien

Gangen
Porties 3
Ingrediënten
  • 100 grammen verse gember
  • kokend water
  • 1 bloedappelsien (of eventueel citroen)
Instructions
  1. Maak de gemberwortel wat proper door droge en donkere deeltjes af te snijden

    Je hoeft de gember verder niet te schillen, gewoon in plakjes snijden.

    TIP! Wil je een extra pittige gembersmaak, rasp dan je gember in plaats van in schijfjes te snijden.
  2. Neem een houten prikker en steek afwisselend een plak gember en een plak sinaasappel of citroen er op

    Gebruik je geraspte gember, gebruik dan een theebol om je gember in te doen en leg de schijf sinaasppel en/of citroen op de bodem van je tas of theepot
  3. Breng ondertussen ondertussen 750 ml water aan de kook en giet dit dan in je tas of theepot met gember en sinaasappel of citroen.

    Laat zo'n 3 à 5 minuutjes trekken